Microcement Badrum

Vi går igenom allt du behöver vet om att renovera eller förstora ditt badrum med microcement i denna artikeln. Vi går igenom för och nackdelar, färger, underhållning och pris.

Microcement badrum

Bilden tagen på showroomet Zenzorma Oslo

Vad är microcement?

Microcement är ett av världens trendiga dekorativa material. Det är en beläggning som består av en högpresterande cementbas tillsammans med polymer, ultrafina aggregat, tillsatser och färgpigment som motsvarar den ton du vill ge till finishen.

Fördelarna med microcement

 1. Microcement i badrum förstärker känslan av mer utrymme och luft. 
  Microcement i badrum ger en större känsla av rymd som förstärks ytterligare om den kombineras med ljusa färger på golv och väggar.
 2. Hållbarhet mot fukt.
  Badrum kan få fukt skador efter mycket användning. Med microcement försvinner detta problem helt, eftersom det inte bara motstår miljöfuktighet mycket bra, utan även vattenånga.
 3. Enkel rengöring av badrum med microcement
  Ett badrum med microcement är mycket lätt att rengöra eftersom frånvaron av fogar förhindrar att smuts samlas. Du behöver bara använda ett neutralt tvättmedel och för daglig skötsel.
 4. Microcement i badrum uppmuntrar naturligt ljus
  Är det något som upptar och oroar när man renoverar ett badrum så är det att det är ljust, skapar en avslappnad atmosfär. Microcement i badrum är idealiskt eftersom det förstärker naturligt ljus som om det reflekterades på det.
 5. Snabb applicering och prisvärt alternativt av microcement i badrum
  Eftersom appliceringen av microcement i badrum inte kräver arbeten, kommer installationen att gå mycket snabbt. När det gäller applicering av microcement i badrum varierar processen beroende på vilken typ av microcement som väljs och vilken yta som ska täckas.
 6. Microcement i badrum är halkfritt
  Det går att applicera halkskydd i cementet för att man inte ska kunna halka på golvet.

För och efter bilder

Här kommer några för och efter bilder på badrum som vi på microcementspecalisten har renoverat. Vill du se mer bilder följ oss på instagram där vi lägger upp fler bilder. @microcementspecialisten

Microcement För och Efter 

för och efter microcement

Ett badrum som gick från kakel och klinkers till modern stilren microcement 

för och efter

Modern look – Färg Sahara

Microcement för och efter badrum

Före

Microcement för och efter badrum

Efter

Populära färgerna för microcement badrum

Vitt, grått och beige är de mest använda färgerna i microcement badrum. Vit är favoritfärgen för att främja ljushet och renhet i rummet, samt känslan av rymd i mindre badrum i microcement.

Klicka här för att se fler färger.

Tips för att undvika problem med microcement på badrumsgolvet

Under de första dagarna efter applicering av microcement på golvet är det viktigt att rummet är ordentligt ventilerat för att säkerställa korrekt torkning. Eftersom om det inte görs kommer den slutliga finishen av den kontinuerliga beläggningen att vara långt ifrån vad som eftersträvas.

På samma sätt är det viktigt att undvika att trampa på microcementgolvet den första veckan efter appliceringen . Det är också viktigt att förhindra att vätskor spills ut som kan orsaka viktiga fläckar eller skada hartset och slutligen flytta möbler härifrån och dit. Om alla dessa tips beaktas kommer det inte att finnas några framtida problem med microcementgolv.

Hur mycket kostar microcement?

Microcement applicering utförs genom en hantverksmässig process med många lager och därför varierar priset per m2 avsevärt beroende på

 • Storleken på arbetet.
 • Om applikation är på väggar eller golv.
 • Storlek på dukarna
 • Typ av underlag som microcementet appliceras på.
 • Arbetskraften såväl som komplexiteten

Du har rätt till rot avdrag vid applicering av renovering av Microcement i ditt badrum.

Om du redan har bestämt dig för att satsa på microcement för golv för ditt renoveringsprojekt, vill du veta vad kostnaden är så du välkommen att fylla i den kostnadsfria offerten.